Rejlersin kehitysjohtaja Vesa Puikkonen voitti Kokeile Coachia -kampanjassa Pomon Enkeleiltä kaksi ilmaista coaching-sessiota. Vesa toimii pohjoismaisen Rejlers-konsernin Mikkelin toimipisteessä ja coaching toteutettiin puhelimitse.

Vesa kaipasi tukea ajankäytön hallintaan ja oman roolin selkeyttämiseen. Hän on toiminut Rejlersillä 20 vuotta useissa eri rooleissa. Tällä hetkellä tehtäviin kuuluu esimerkiksi ICT:n johtaminen ja kehittäminen. Vesalla on työkokemuksen myötä kertynyt arvokasta asiantuntemusta ja häntä pyydetään usein osallistumaan erilaisiin hankkeisiin. Aina ei ole helppoa kieltäytyä.

Mitä sait näistä kahdesta tutustumiskerrasta? 
Vesa: ”Sain omat tehtäväni priorisoitua ja hallinnan tunne parani. Otin jo käyttöön muutaman hyvän työkalun ja oleellisimmat asiat laitan seinälle tiivistettynä muistuttamaan mihin suuntaan olen menossa. Keskustelut antoivat myös lisää energiaa!”

Miten puhelin toimi coachingin välineenä?
Vesa: ”Se toimi hyvin. Keskustelu sujui mukavasti. Varmasti auttoi myös se, että itselläni oli todella halu osallistua ja olla avoin.”

Mitä coachingissa tapahtui?
Vesa: ”Pia osasi tehdä juuri oikeita kysymyksiä. Asia eteni hyvin ja asiassa myös pysyttiin. Pomon Enkeleiden kokemus ja ammattitaito tuli esille varsin pian keskustelun alussa. Pääsimme nopeasti tilanteeseen, jossa sain syvällistä ajateltavaa. Missään vaiheessa en kokenut, että olisimme keskustelleet asioista, jotka eivät liity tähän tilanteeseen. Huomasin, että coachin ei tarvitse tuntea liiketoimintaamme syvällisesti, riittää kun hän osaa poimia keskustelusta ydinasiat. Minulle ei annettu valmiita ratkaisuja vaan minut saatiin oivaltamaan itse kuinka tilannetta/toimintatapoja voi muuttaa. Yhteistyö sujui erinomaisesti.”

Mikä on kokeilun perusteella viestisi muille?
Vesa: ”Kannustan kaikkia, jotka kokevat tarvitsevansa omien ajatusten kirkastamista, harkitsemaan coachausta. Coachauksen jatko omalta osaltanikin kiinnostaa. Aion myös suositella omassa organisaatiossani yhteistyön jatkamista Pomon Enkeleiden kanssa laajemminkin.”