Hybridijohtaminen ja hybridityö ovat uusi normaalimme. Hyvä johtaminen koetaan entistäkin tärkeämpänä työhyvinvoinnin ja motivaation ylläpitämisessä ja yhteisten, kasvotusten tapahtuvien kohtaamisten merkitys on noussut aivan uudelle tasolle.

Työpaikkojen valmennusten toivelistalla näyttävät olevan johtamisen valmennusten lisäksi kaikki ihmisten välisiin tapaamisiin liittyvät teemat. Uutta energiaa, innostusta ja yhteisiä onnistumisia halutaan löytää ja kokea erityisesti yhdessä toisten kanssa.

Riennämme mielellämme tueksenne sekä johtamisen että työyhteisön ratkaisuin. Suosikkiteemoja tiimin tai työyhteisön yhteisiin tilaisuuksiin ovat olleet: tiimi uuteen nousuun, positiivinen vuorovaikutus, erilaisten vahvuuksien hyödyntäminen ja oman työn johtaminen hybridityössä. Johtamisen teemoista ovat kysyttyjä olleet mm. hybridijohtamisen parhaat käytännöt, valmentava johtajuus ja esihenkilön oman työn ja energian johtamiseen liittyvät taidot. Nämä ovat tukeneet työn iloa, vahvistaneet innostusta ja luoneet uusia mahdollisuuksia onnistumisille työpaikoille.

Ratkaisukeskeisyydelle ja myönteisyydelle tuntuu olevan tilausta ja tarvetta erityisesti nyt. Näistä teemoista me Pomon Enkelit olemme saaneet eniten myönteistä palautetta ja näiden teemojen myötä haluamme jatkossakin toimia paremman työelämän puolesta.

Ota meihin yhteyttä, niin selvitetään yhdessä parhaat ratkaisut juuri tämänhetkiseen tilanteeseenne!