Tuoreen kyselyn mukaan coaching on vakiinnuttamassa asemaansa yritysten kehittämisen välineenä myös Suomessa. TNS Gallupin haastattelemista 150 yritysjohtajasta 37 prosenttia on itse saanut coachingia ja 54 prosenttia on hankkinut sitä yrityksensä muulle johdolle tai työntekijöille.

Coachingin käyttäjät antavat kyselyssä kiitosta muun muassa tavoitteitten, prioriteettien ja ajankäytön selkeyttämisestä sekä uusien asioiden oivalluttamisesta. Kyselyyn vastanneista yritysjohtajista 80 prosenttia oli sitä mieltä, että tehokkaampi itsensä johtaminen näkyisi liiketoiminnan kehittymisessä paljon tai erittäin paljon. Kaksi kolmesta vastaajasta uskoi myös, että selkeämmät henkilökohtaiset tavoitteet parantaisivat liiketoimintaa.

Coaching on menetelmänä aikaa säästävää täsmätukea, jossa valmentaja voi auttaa oivaltamaan asioita uusista näkökulmista monenlaisissa tilanteissa: muutoksissa, valintatilanteissa tai vaikkapa hyvinvoinnin ja tuloksen parantamisessa – rajoja ei ole. Ratkaisukeskeinen valmentaja painottaa jo toimivien asioitten ja omien onnistumisten huomaamista. Vastoin joitain käsityksiä coach ei neuvo, vaan luottaa siihen että coachattavalta löytyvät ne parhaat ja sopivimmat ratkaisut.

Yhdellä onnekkaalla esimiestyössä työskentelevällä on mahdollisuus osallistua Pomon Enkeleitten kautta kampanjaan ja kokeilla ilmaiseksi henkilökohtaista coachausta maalis-huhtikuun aikana. Kaksi ilmaista coaching-kertaa edellyttää ainoastaan kommenttien antamista kampanjan käyttöön siitä, miten coachingin koki. Laita viestiä helmikuun loppuun mennessä osoitteeseen pia.aalto(at)pomonenkelit.fi ja kerro lyhyesti kuka olisi oikea henkilö kokeilemaan coachingia ja miksi. Se voit olla sinä itse tai joku muu rohkea. Valitsemme voittajan maaliskuun alkupäivinä. Onnea valintaan!