Valmentamon Anne Karilahti käynnisti koululaisille suunnatun upean ”koska jokainen on hyvä” -kampanjan, jonka tavoitteena on tehdä suomalaisten nuorten lahjakkuudet näkyväksi. Ajatuksena on, että auttamalla nuoria näkemään vahvuutensa parannetaan heidän itseluottamustaan ja tsempataan nuoria rakentamaan menestyvää tulevaisuutta. Kampanjaan osallistuva valitsee itse aiheen, josta haluaa oppilaan palkita. Tämän jälkeen valitaan koulu, johon stipendi lähetetään palkinnon kera ja koulun opettajat valitsevat stipendin saajan oppilaistaan.

Me Pomon Enkelit uskomme myös, että Suomi on täynnä potentiaalia ja jokainen on jossain  hyvä. Kampanjan kaunis ja hieno ajatus voitaisiin suoraan kopioida työelämään. Myös jokaisella työntekijällä on joku vahvuus, joka auttaa onnistumaan ja menestymään. Mitä paremmin työntekijät voivat käyttää vahvuuksiaan työssään, sitä paremmin menestyy myös koko työyhteisö. Taitava pomo näkee työntekijöissään taitoja ja kykyjä. Hän tuo esiin työntekijöiden onnistumisia ja kannustaa heitä uusiin haasteisiin. Rohkea esimies tietää, että huomion kiinnittäminen vahvuuksiin ja onnistumisiin on voimallisempaa ja tuloksekkaampaa kuin epäkohtien esille nostaminen.

Olisiko nyt myös hyvä aika työpaikoilla miettiä mistä asioista voisi palkita työntekijöitä? Onko joku työntekijä mahtava innostaja, joka saa muut osallistumaan ja syttymään? Onko joku huolellinen pohdiskelija, joka varmistaa harkittuihin ratkaisuihin päätymisen? Tai jaksaako joku sitkeästi ahertaa niin, että rutiinit ja prosessit toimivat sovitusti ja hyvin? Osaako joku pitää sopua yllä ja rakentaa yhteistyötä monista muutoksista huolimatta? Kantaako joku vastuuta yli oman toimenkuvan ja tehtävän? Tai jotain muuta, joka on vienyt työyhteisöä askeleen lähemmäs tavoitetta tai lisännyt hyvinvointia?

Kannattaisiko meidän ottaa mallia kouluista? Mistä asioista teidän työntekijöillenne voisi antaa stipendejä? Voisimmeko viettää kevätjuhlaa, jossa juhlistetaan kuluneen kauden onnistumisia?

Pomon Enkelit osallistui koskajokainenohyvä-kampanjaan ja palkitsi lahjakortilla Kirkkonummen Heikkilän alakoulun oppilaan, joka on osoittanut sovittelijan, sovun rakentajan ja yhteistyön kehittäjän kykyjä. Onnittelemme voittajaa!