”Vaikka asioita on käynyt itse läpi moneen kertaan, niiden puhuminen ääneen ja jakaminen jonkun toisen kanssa antavat valtavasti potkua itsensä kehittämiseen.” Näin totesi toinen Pomon Enkeleitten Kokeile Coachia -kampanjan voittaja, Aditron Veli-Matti Kimonen.

Veli-Matti Kimonen toimii Aditrolla Cloud Infrastructure Managerin tehtävässä. Yksikön tehtävänä on varmistaa, että liiketoimintayksiköt voivat tuottaa pilvipalveluita luotettavan ja turvallisen alustan päällä. Yksikköön kuuluu tällä hetkellä 17 teknistä osaajaa ja IT-palvelutuotannon ammattilaista. Aditro on henkilöstö-, palkka- ja taloushallinnon ohjelmisto- ja palvelutoimittaja, jonka Pohjoismaiseen organisaatioon kuuluu 1300 taitavaa ammattilaista.

Coachina toimi esimiestyöhön erikoistunut ratkaisukeskeinen valmentaja Pia Aalto, jolla on paljon omaa kokemusta esimiestyöstä sekä esimiesten johtamisesta ja kehittämisestä.

Kokeile Coachia -voitto tuli Veli-Matille yllätyksenä, sillä HR Manager oli ilmoittanut uudet esimiehet kisaan mukaan. ”Melko lyhyen esimiesurani aikana on tapahtunut varsin paljon erilaisia haasteellisia asioita ja kun kuulin voitostani, ajattelin, että niistä olisi hyödyllistä keskustella valmentajan kanssa”, Veli-Matti sanoo.

Millaiset olivat coachingin käytännön järjestelyt?

Veli-Matti: ”Minulla oli kaksi puolentoista tunnin tapaamista Coachin kanssa Aditron toimistolla. Tapaamiset olisi voinut järjestää myös kahvilassa tai melkein missä vain.”

Millaista yhteistyö coachin kanssa oli?

”Kerroin ensimmäisellä tapaamisellamme mm. miten olin päätynyt nykyiseen tehtävääni ja kokemistani haasteista ja ongelmistakin, joista olisi hyvä puhua tarkemmin. Sen jälkeen määriteltiin valmennuksen tavoitteet. Niiden muodostaminen oli yllättävänkin helppoa. Valmentaja vei keskustelua taitavasti eteenpäin esittämällä kysymyksiä, jotka antoivat minulle uusia näkökulmia asian käsittelyä varten. En siis saanut neuvoja vaan ulkopuolisen henkilön tarjoamia herätteitä oman ajattelun tueksi. Toisen tapaamisemme aikana jatkoimme esille tulleitten asioitten käsittelyä ja keskityimme myös tulevaisuudensuunnitelmiini. Yhteistyö oli sujuvaa jo heti ensimmäisellä tapaamisella ja ymmärsin nopeasti coaching-tilaisuuden tarkoituksen ja arvon”, Veli-Matti kertoo.

Mikä oli antoisinta?

Veli-Matti: ”Antoisinta coaching-kokemuksessa kenties oli oivallus, jonka sain keskustellessani minua pitkään askarruttaneista asioista. Vaikka asioita on käynyt itse läpi moneen kertaan, niiden puhuminen ääneen ja jakaminen jonkun toisen kanssa antavat valtavasti potkua itsensä kehittämiseen. Oikeiden kysymysten esittäminen oikeaan aikaan ja oivalluttamisen taito tulivat hyvin esiin ammattilaisen kanssa keskustellessa.”

Miten coachingin vaikutus näkyy käytännössä?

Veli-Matti: ” Valmennussessioiden aikana havaitut asiat pitää viedä käytännön tasolle, jotta ideoista ja oivalluksista saadaan konkreettista hyötyä. Käytännön jalkauttaminen vaatii suunnittelua ja soveltamiskykyä, joissain tapauksissa hieman rohkeuttakin. Toisaalta jotkut valmennuskeskusteluissa nousseet asiat olivat yllättävän yksinkertaisia ja niiden käyttöönotto onnistuu nopeasti ja helposti. Säännöllisellä coachaamisella tulosten seuraaminen olisi varmasti helpompaa, jatkuvasta itsensä kehittämisestä puhumattakaan.”